Nel en Govert van Nimwegen en ik, Bastiaan Minnaar van afdeling Rotterdam waren uitgenodigd om “voor" te rijden. (In de oorlog zijn Tractions vaak gebruikt bij Verzetstrijders en Knokploegen…) 
 
Dit heeft plaatsgevonden afgelopen zaterdag 7 september. 
 
Het Thema was “ Altijd Vrij nooit vanzelfsprekend"
 
Er was een militaire Parade, Oorlogsbodems in de Schelde en Oorlogsvliegtuigen in de lucht. Er was ook een bevrijdingsdorp met veel “moois" voor jong en oud. Opvang gewonden met live operaties… een veld Chapel… kaartlezers…radiomensen…enz…muziek..
 
Wij hebben gereden in de Parade met meer dan 100 militaire voertuigen. Canadezen, Engelsen, en andere nationaliteiten. De start was bij het Oorlogsmonument in het Stadspark. Als eerste voertuig reden Nel en Govert met de zwarte Citroën Traction, dan de moderne Oorlogsvoertuigen. Er zat ook een militaire muziekkapel tussen en uit Canada Een Pipes- & Drumskapel (doedelzakken) Ik reed met de zwarte Traction  voor de tweede groep uit. Oorlogsvoertuigen (tanks…enz..) uit de tweede wereldoorlog. Een tocht van 7 km door de straten van Antwerpen en de Scheldekaaien van 2 uur. Er stonden meer dan 300.000 mensen langs de kant en langs de Schelde. Eindpunt bij de Schelde bij het Kampement en het opstellen van de voertuigen in het bevrijdingsdorp.
 
Militairen in tenue en verder meer dan 200 burgers gekleed als in de jaren 40.