Afdelingsnieuws Tan Rotterdam inleverdatum 10 0ctober 2019 ex. Traxion nov 2019.

Tractions bij bevrijdingsfeest in Antwerpen 7 september 2019. Bas Minnaar, Govert en Nel van Nimwegen hebben op uitnodiging van het comite’ aldaar met Tractions voorgereden op 7 september in Antwerpen bij het Bevrijdingsfeest. Zie de website Tanrdam. !!!

Afdelingsavond Techniek 18 september 2019.Het was gezellig druk bij de Afdelingsavond in Garage Techno Wheels van Peter Pronkhorst te Krimpen aan den IJssel. Peters garage is een van de twee TAN erkende garages in de afdeling Tan Rotterdam. Van dichtbij en zelfs uit Hellevoetsluis en Sommelsdijk waren de leden gekomen om bij te praten en het afstellen der koplampen mee te maken.Naast een Traction stonden voertuigen van Peters 2e hobby: oostduits fabricaat met 2 takt motor te pronken; een mooie Bestelbus en prachtige Touringcar. Van 2 automobielen Traction is de carburateur bekeken/afgesteld. De uitlaatgasmeting komt een andere keer als de bestelde co2 meter weer aanwezig is. Zoals altijd gemotiveerd demonsteerde Han van Rijen de wijze van gebruik van het apparaat koplampinstelling. Enkele koplampen moest worden bijgesteld terwijl bij diverse automobielen de koplampafstelling nog goed was zoals t.t.v. de Technische Controle. Uit Peters keuken kwam het nodige om de keeltjes te smeren bij het onderling qso (gesprek); Han en Peter werden bedankt voor de activiteiten. Na afloop doken de deelnemers met een Traction de duisternis in zonder de tegenliggers te verblinden met hun koplampschijnsel op zowel 6 als 12 volt.

Na Peter Tukker verwelkomen we nog twee nieuwe leden in de Afdeling, dhr Kleinendorst te Rotterdam en dhr Niemeijer te Oostvoorne, beiden hebben al een Traction aangeschaft. Hartelijk welkom.

Extra Rit zondag 6 october 2019.. Teneinde de geschiedenis ruim baan te geven had Ad Besems een route uitgezet voor de rit “Nostalgie, pluim op de hoed en volle tank met geswinde spoed”. Onze voorzitter Tan was met Marianne incognito present .2 nieuwkomers en ook leden die we lang niet gezien hebben sloten aan. Een Trabant vervoerde 2 erg jonge jeugdleden, Vanuit “Kees” in Poortugaal, voor 30 personen koffie en gebak, naar Sjaarloos (Charlois zie Wikipedia https://nl.wikipedia.org/wiki/Charlois)met name over Karel de Stoute (moedige). Een stukje Parijs in Rotterdam. Via de Heijplaat tussen de Harbour run door. Pernis, Rhoon en de Heinenoordtunnel naar de Hoeksche Waert. Door de achtertuin van Govert en Nel via Piershil naar de veerpont Nieuw-Beijerland-Hekelingen en Geervliet. Pluvius was een ongenode gast.Een motorstoring werd opgelost.  In de molen aan de Spuikade hielden we het droog en zaten aan de goeie kant van het glas met uitleg van de molenaar. Daarna was het tijd voor het museum met tentoonstelling over Cornelis de Witt, een byzonder man: Ruwaard van Putten en Baljuw van de Beijerlanden. De route ging door die gebieden. De Witt is met zijn broer (de staatsen) in 1672 door orangisten gruwelijk vermoord. Ad gaf explicatie over die roerige tijden met oorlog en achterklap. Na bezoek aan de mooie en interessante tentoonstelling was er vorstelijk nat, ook in de raadszaal van het oude Stadhuis van Geervliet. Ad kreeg een presentje van de voorzitter Piet.De deelnemers waren erg enthousiast en gingen vredig uiteen, met dank aan Ad voor de organisatie van deze speciale rit en dag. Indien u niet meedeed heeft u iets byzonders gemist.

Vrijdag 18 october de Afdelingsavond ,zondag 10 november de Afdelingsrit naar Schouwen-Duiveland vanuit Stellendam met uitnodiging leden Afd. Zuid in de regio R’dam en in het Zeeuwse. Woensdag 27 november Afdelingsavond te Zwijndrecht. 

Saluut, Ron Fidder