Verslag Afdelingsrit Tan Rotterdam, 18 april 2022.

Wat was het weer gezellig bij de samenkomst van de deelnemers aan de Paasrit 2022 bij het Pannenkoekenrestaurant “Oude Maas” te Barendrecht. Piet Kok en Koos van Turenhout hadden de rit uitgezet. Piet vertelde byzonderheden over de uitvoering van de rit en na de koffie met appeltaartje ging de rit van start.

Langs dijkjes achter Heerjansdam en Zwijndrecht, via de brug naar Dordt , langs de Rijksstraatweg en daar de polder in, de Hollandse Biesbosch. Uiteindelijk was er een “Unterhaltungspunkt” voor de veerpont op de Kop van het Land. Veel fiets- en autoverkeer. Lange rijen liefhebbers ,dagjesmensen, voor de veerpont maar Hans Kuiper was zo slim op de Provinciale weg in de rij te gaan staan, anders kwam je nooit aan de beurt. Toen de pont zich vulde liet Hans de Tractionisten voorgaan en alles kon een plaats vinden op de pont. Wel even een dingetje om op en af de veerpont te komen met de Traction, allemaal gelukt.

Op naar het Biesboschmuseum in de Brabantse Biesbosch. Mensen die dat wilden konden een bezoek brengen. Rondvaarten meedoen ging niet, dat was die middag al volgeboekt. Via de polders achter Werkendam, Nieuwendijk en Raamsdonksveer ging de route verder. Landerijen met aansluitende rijen bloeiende bomen,bloemen en planten zover het oog reikte. Men zegt dat er geen ruimte meer is in NL om te bouwen, nou dat valt wel mee. In vroeger tijden, 1960 nog waren diverse boerderijen alleen per boot te bereiken. De postbode per boot bracht ook boodschappen mee.

Plaatsen zoals boerderij “De Dood”, kreken zoals Malta, het Gat van de Steur, het Gat van Paulus en volgens zeggen,de Amaliahoeve zijn erg bekend. Het Gat van de Buisjes kon alleen met hoogwater bevaren worden.

Nu is alles per luxe automobiel bereikbaar en vogelaars staan met telelenzen in de nesten van broedende zeearenden te kijken. Over privacy gesproken.

Uiteindelijk kwamen we in Drimmelen terecht om , bij het eindpunt, Restaurant ’t Voske aan het water, een afdelingsdrankje en hapjes te nuttigen. Dat ging er in als koek. Mede door het mooie lenteweer;de leuke rit en enthousiasme van de deelnemers is het een prachtige dag geworden.

Piet en Koos bedankt voor het uitzetten en Piet, namens allen, bedankt voor de organisatie de dag zelf.

Verslag Ron Fidder