JAARFEEST Gorinchem 17 september 2023

Noteer alvast in de agenda Jaarfeest Gorinchem op zondag 17 september a.s. Al in de 16e eeuw kreeg Gorinchem zijn huidige vestingvorm. Door de centrale ligging aan (water) wegen was het eeuwenlang een belangrijke vestingstad in de Hollandse Waterlinie. En nog steeds is Gorinchem de grootste authentieke vesting van Nederland! Niet voor niets loopt een vestingroute van de KNAC langs Gorinchem.

We hebben een programma gemaakt waar veel ruimte is voor individuele keuzes. Vanaf 10.00 uur kunt u terecht op het parkeerterrein ‘Buiten de Waterpoort’.

Aan het begin en het einde van de dag zullen we elkaar treffen in het partycentrum Hipper & Kolfbaan aan de Torenstraat 1 in Gorinchem.

Tussen 10.30 uur en 11.30 uur wordt u verwacht in het partycentrum. Voor invulling van deze dag zijn er diverse mogelijkheden.

Voor degenen die zich hebben opgegeven voor de stadswandeling van 1,5 uur onder leiding van stadsgidsen, is de start om 13.30 uur op de Grote Markt. Verder bestaat de mogelijk om met de veerdienst diverse locaties (o.a. Woudrichem en Slot Loevestein) te bezoeken. De eerste afvaart is om 12:15 uur en daarna ieder uur.

Daarnaast zijn er in Gorcum diverse locaties te bezoeken, zoals de Grote Toren ,Het Hendrick Hamelmuseum, het Gorcums museum en het Oude Stadhuys. Voor verdere info verwijzen we naar de website www.mooiGorinchem.nl

Voor degenen die een ritje willen maken wordt een korte rondrit langs Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren uitgezet.

Vanaf 15.30 uur tot 17.00 uur sluiten we de dag onder het genot van een drankje en een hapje in het partycentrum af. Voor degenen die voordat ze naar huis afreizen nog willen eten zijn er op en rond de Grote Markt verschillende sfeervolle restaurantjes aanwezig.

Het is verstandig om iets aan contanten op zak te hebben.

Voor deze dag dient u zich voor dinsdag 15 augustus op te geven middels het inschrijfformulier op de website van TAN.

Bestuur Afdeling Rotterdam