Technische controle 5 juni 2021 

Op zaterdag 5 juni hebben we onze eerste activiteit gehouden van het jaar.

We zijn gestart met de technische control. Met medewerking van firma Citrouw in Dordrecht mochten we in de garage een brug gebruiken om de auto's te controleren. Met acht aanmeldingen hadden de keurmeesters een volle dag ingepland. Terleurstellend was het daarom voor de keurmeesters dat er die zaterdag morgen vier afmeldingen waren.

Gelukkig is het toch nog gelukt om op die dag drie leden te vinden die bereid waren om hun auto te laten controleren, zodat er uiteindelijk toch nog zeven auto's geinspecteerd zijn. En dat zo'n controle noodzakelijk is, werd die zaterdag wel duidelijk. Aan zelfs de best onderhouden en perfect gepoetste auto's werden gebreken gevonden.

Bij zes van de zeven auto's waren er gebreken aan de verlichting. Twee auto's hadden een kapotte wiellager. Twee auto's hadden teveel speling op het stuurhuis. Een auto had een flinke speling op de fuseekogels. Twee auto's hadden overmatig speling op de aandrijfassen. Bij meerdere auto's bleven de remmen hangen. Vier van de zeven auto's reden rond met remolie die vervangen moest worden. Daarnaast werden nog talloze kleine gebreken gevonden waar aandacht aan besteed moest worden. Kortom: dat viel tegen.

Daarom een dringende oproep aan alle leden: laat je auto controleren. Wil je geen gebruik maken van de gratis faciliteiten van de vereniging, laat hem dan keuren bij een garagebedrijf. Maar laat af en toe een onafhankelijke techneut je auto inspecteren.Misschien ben je bang voor de uitkomst en laat je het daarom niet doen, maar het is van het grootste belang dat wij met onze oude bakken de overige verkeersdeelnemers niet in gevaar brengen. En zorg goed voor je Traction, dat voorkomt de kans op pech onderweg!