Afdelingsactiviteit Tan Rotterdam zaterdag 9 oktober 2021. TTC.

In de vertrouwde garage van Citrouw te Dordrecht kwamen de deelnemers met hun Traction een voor een aan de beurt voor een Traction Technische Controle.Het was een komen en gaan van Tractions uit alle delen van de regio. Onder de 6 stuks voitures waren zelfs 2 exemplaren 15/6.

Omdat APK niet verplicht is voor onze categorie voertuigen, is de eigenaar verantwoordelijk voor de technische staat van de auto. De club en zo de afdeling biedt deze gratis inspectie aan in de verwachting een veilige deelname aan afdelings-hemelvaartritten en eigen ritten te promoten en bevorderen.

Onder het wakend oog van voorzitter Piet inspecteerden Han en Ad aan de hand van een lijst met vaste onderwerpen alle Tractions.

Naast wat kleine gebreken kwam (te veel) speling op het stuurhuis en de stuurkogels, speling aandrijfassen soms voor. Zaken om in korte termijn aan te pakken en te herstellen. Losse bouten van een aandrijfas sprong er uit als defect wat een levensgevaarlijke situatie kan veroorzaken. Iets om direct aan te pakken.De eigenaren van de tractions kregen raad en daad mee om de defecten te (laten) repareren.

Technische uitleg door Han aan een Tractionist die kwam met een onbekende reden voor verkeerde stand caster, camber en kpi bracht helderheid en animo tot sleutelen. Het onderdelen en reparatieboek er bij, moedig toch ?

De inspectie bleek weer nuttig en nodig en zal zeker worden herhaald.Schroom niet om de volgende keer deel te nemen. Het is goed voor de contacten,info over je Traction en veiligheid op de weg voor u en anderen.

Verslag RF