Op vrijdag 17 augustus 2018 zijn afdelingsleden Wouter van Turenhout en Lisette Groeneveld in de echt verbonden in Ridderkerk. Geheel naar familietraditie was de Traction onderdeel van de feestelijkheden. Hierbij de foto van het echtpaar met zoontje en Traction,de foto is in Dordrecht genomen; eigenlijk een plaatje voor de omslag van ons clubblad. ! Naar Toscane was de huwelijksreis, romantischer kun je het niet maken. Wouter en Lisette namens alle leden van harte proficiat en dat er nog veel Tractionkilometers mogen volgen.


Zaterdag 8 september was de rit “Ladies Special” De ritmeesters Piet van der Kaaij en Ron Fidder hadden een attractieve route uitgezet in de Krimpenerwaard, langs dijken , kades , voor kunst, romantiek en tractionweggetjes.Het thema van de rit was “water” . Voordien leek het dat de weergoden dit wilden aangrijpen om emmers water bij te dragen, dat veranderde aan het einde van de week. De rit begon met koffie en gebak in zwembad De Lansingh in Krimpen aan den IJssel, toch had niemand had zijn zwemkleding meegebracht. Beschenen door volle zon langs de IJsseldijk naar Haastrecht en Vlist. In Vlist genoten de ritters van de aanrader lunch “Vlisterstee” in een aantrekkelijke ambiance. Via polderwegen, over de Algerabrug en een stukje Ommoord gingen de tractionisten naar Artihove in Bergschenhoek waar kunstige relatiegeschenken te bewonderen waren. Een romantische wandeling op het schiereiland was onderdeel van de programma-activiteiten. Voor een afsluitend drankje om 16.00 uur reden de Troens naar nabijgelegen Familierestaurant Bergse Plas. Veel bikkels van het eerste uur reden de rit mee; kijk zo is Nederland groot geworden.

In aanloop naar een 2e Technische Keuring dit jaar op zaterdag 13 october heeft Gerard zijn garage ter beschikking gesteld tijdens de Afdelingsavond op 26 september 2018. Een Traction op de brug en onderwijs van de keurmeesters aan de leden over de keuringseisen en belangrijke controlepunten aan de automobiel.
Hier en daar staan nog Tractions onder een laken dus de 2e TC op 13 october zou zomaar een ontlaakdag kunnen worden !

Vrijdag 12 october is volgens planning koffieklets bij Govert en Nel.

Zaterdag 13 october is 2e Technische Controle bij Citrouw in Dordrecht. Han, Ad en Arie de Haas zijn present.

In november mogelijk nog een Afdelingsavond' d.d. nog niet bekend, te besluiten op de bestuursvergadering begin november of eerder. O.a. dit onderwerp voor de vergadering naast de voorbereiding Jaarprogramma Afdeling Tan Rotterdam in 2019.

Zondag 11 november (11e van de 11e) de Afdelingsrit met stamppot als laatste rit dit jaar teneinde de bandjes en maagjes te testen.

Zie ook de website Tanrdam: https://www.tanrdam.nl/ .

Verslag Ron Fidder.