Langste Dag Rit 21 juni 2015 Afdeling Tanrdam.
Onder bewolkte lucht met af en toe een spat regen bolden zij voort over den kasseien van Oud-Beijerland.
De koene ridders van het eerste uur waren op vaderdag naar Barendrecht gekomen om na de koffie met gebak met 10 automobielen waarvan 8 x Traction Avant en 1 ID de Hoeksche Waard te doorkruisen aan de hand van een routeformulier.
Hetzelfde formulier was in gebruik als puzzleformulier en naar hartenlust maakten de deelnemers daar gebruik van. Langs molens en andere bezienswaardigheden ging de route o.a. langs Nieuwendijk waar bij het veerpontje naar het eiland Tiengemeten van de natuur en omgeving genoten werd.
De vraag hoe oud een munt was met opschrift 43 AD is door 1 deelnemer goed beantwoord.
Via Numansdorp, Klaaswaal, Cillaarshoek ging de route naar Maasdam langs wegen die nog nooit een Traction gezien hadden.
In het rustpunt cafetaria Joep voor een consumptie konden de ware tractionisten weer krachten opdoen voor de laatste etappe via Westmaas en Mijnsheerenland, retour naar recreatieboerderij de Kleine Duiker in Barendrecht Ook daar werd frans gesproken met 3 franse medepassagiers van een afdelingslid.
De fam. Madern was de gelukkige winnaar van de puzzle en ging met de prijs, de Tanrdam klok, een creatie van de kunstenares Ingrid Van Aken naar huis. Niet alleen het puntenaantal maar vooral de slagzinnen gaven de doorslag wie volgens de jury als beste uit de bus kwam.
De slagzin: “Ik heb vandaag vreselijk genoten want mijn traction heeft regengoten” sprong er wel uit.
Voor aanvang van de druk bezette barbecue spraken de enthousiaste deelnemers met elkaar over hun automobielen en was een gereviseerde 6 cilinder motor en mooie 7 c mede onderwerp van gesprek.
Dank aan de organisatie van “De Kleine Duiker” voor uitstekende catering bij koffie met gebak en bbq alsmede dank voor het deelnemen en de groet “goeie thuisreis” voor de deelnemers was de afsluiting van het feestje. Toen volgde de kortste nacht en daarna worden de nachten gelukkig weer langer. !