De -met veel afdelingsleden- goed gevulde woonkamer in het voormalige klaslokaal van een buurtschool gaf een aparte ambiance aan de bijeenkomst.

Warmte van het met hout gestookte open haardvuur was niet nodig ;niemand had trillende benen van de kou, eerder van de warmte.

Na koek en zopie gaf afdelingslid Anton Fennema een presentatie m.b.v. powerpoint lichtbeelden uit zijn pc/ordinateur m.b.v. een beamer op een diascherm. Lichtbeelden uit een toverlantaarn hadden in deze ambiance niet misstaan.

Een van zijn diverse automobielen in de loop der tijd die de revue passeerde was een B 14. Tevens sprak Anton over de restauratie / sleutelprojecten o.a van zijn Traction; een DS en 2cv met elektromoter van een Zoe” . Ook beelden van die byzondere sleutelmomenten. Als dierenarts leidt hij een project in Suriname met name Paramaribo.Jaarlijks is de (al 9 jaar en alles zelfbetaalde) reis en verblijf daarnaartoe met een groep vrijwilligers om honden te opereren. Ook een speciale plaats om te bezoeken. Erg interessant en byzonder alles. Het zou hier te ver voeren om alle details te noemen. 

Er volgde na de presentatie een druk gekout tussen de deelnemers en het regende onderlinge deja-vu momenten over oude-glorie. Sterke koffie ging vergezeld van sterke verhalen en niet te versmaden baksels. Het geroezemoes noopte de cavia van Govert het donkerste plekje van het verblijf op te zoeken.

Namens het Afdelingsbestuur reikte penningmr Ad Besems -onder een woord van dank- presentjes uit aan Nel en Anton, hetgeen eenieder deugd deed, 

Tot laat waren de bezoekers nog in geanimeerde gesprekken onder het genot van een drankje en kleine hartigheden, Spijs en drank waren trouwens goed verzorgd. Sonja en Mientje waren erg gedienstig. 

Ware het niet dat de opmaak voor de Onderdelenmarkt in Zevenhuizen de volgende dag naakte dan had schrijver dezes daar nog langer vertoefd. 

Verslag Ron Fidder.

{gallery}2024/03{/gallery}