Jaarfeest Tan zondag 17 september.

In de Vestingstad Gorinchem was het zondag 17 september een komen en gaan van Tractions in vele maten en modellen.

Op de parkeerplaats Buiten de Waterpoort trokken deze automobielen bekijks van publiek, ook om foto’s te maken

Een circa 70 tal exemplaren van fabricaat Citroen met circa 140 personen namen deel aan het “Jaarfeest” Tan, waaronder 2 types Langhental uit 1952,respectievelijk een Sportje van Heiko Bolland en een Normale van Albert Bakker. Die waren zeker in de prijzen gevallen bij een Concours d’ elegance. Jammer genoeg was er in het ter beschikking gestelde budget geen ruimte voor aanschaf prijzen.

Uit het noorden waren geen deelnemers, niet zo verwonderlijk gezien de rij-afstand; heen gaat wel maar men moet ook nog een keer terug en de superbenzine kost geen 50 cent meer.

Buienradar van internet liet de weergoden weten dat om 09.30 uur de druilerige regen moest ophouden en dat gebeurde dan ook zo. Het werd verder een bewolkte dag zonder regen in Gorinchem en omgeving.

Afdelingsvoorzitter Henk Kolstein verzamelde dat moment de helpers bij de partytent nabij de parkeerplaats. Met een woord van dank overhandigde hij alle helpers een presentje.

Bij die partytent haalden de deelnemers hun enveloppe met informatie en consumptiebonnen. Een plattegrond leidde de mensen via de wallen of de waterpoort naar Partycentrum Hipper en Kolfbaan aan de Tolstraat.

Na ontvangst daar met koffie/thee en een “Traction” mini-taartje volgde een toespraak door Henk Kolstein met welkom en uitleg diverse zaken.

Voor de lunch op eigen gelegenheid kon men in diverse restaurants in het centrum bij de kerk en rond de Groenmarkt terecht.

De deelnemers hadden de mogelijkheid een stadswandeling onder leiding van een gids te maken. Veel liefhebbers deden dat. Bezoek aan musea en de kerktoren was ook mogelijk. Menigeen maakte gebruik van de veerpont Woudrichem en Slot Loevestein v.v.

Om Slot Loevestein te bezoeken was een route beschreven via de veerpont Brakel . Woudrichem oftewel “Woerkum” was via 2 autoroutes ook een bestemming.

Met onze Traction en in het spoor Govert en Nel in de DS-break hebben we Fort Vuren bezocht. Een restaurant met (gratis) bezoek aan het Fort en Museum Sky of Hope was een prima doel voor tijdverdrijf in de middag.Toevallig was er een optreden van een Brass-band. Op de terugweg leidde de route ook langs de Linge met pittoreske binnenhaven.

Retour in het Party centrum Hipper serveerden de dames van de barbrigade drankjes en een hapje. ’s Ochtends koffie met mini-gebakje en ‘s- middags een drankje en een bitterbal, om binnen het budget te blijven. De uitbater van Hipper had alles prima geregeld. Geamuseerd gekout van het gezelschap volgde met een moment aandacht voor de Landelijk voorzitter Marc Vos voor zijn toespraak en daarbij het uitreiken van een cadeau aan het organiserend comite’ van de Afdeling Tan Rotterdam. Hij sprak zijn waardering uit aan het comite’en noemde het een geslaagde dag. Van lieverlee vertrokken de bezoekers naar hun bestemming d.w.z. een hotel dan wel huiswaarts.

Verslag Ron Fidder