Terwijl de hemelvaartritters hun Christoffelschildje oppoetsten en 100 jaar Citroën in La Ferte’ Vidame in de kijker kwam was er zaterdag 18 mei nog gelegenheid voor een bedrijfsbezoek, rit en lunch. Het bedrijf Leurgans in ’s Gravendeel van vader Dirk en zoon Jan met die naam stelde de deuren open. een rondleiding door hun werkplaats en magazijn waar startmotoren en dynamo’s gereviseerd kunnen worden en ook nieuwe exemplaren in de verkoop zijn. De interesse was groot en na koffie met wat lekkers ging de rondleiding van start.

De dynamotestapparatuur was onderdeel van de rondleiding en Dirk demonsteerde een dynamotest.

Bij het afscheid overhandigde Piet Kok aan Dirk en Jan een presentje namens de Afdeling.

Zowel voor de deelnemers als Dirk en Jan was de ontmoeting naar genoegen verlopen.

Daarna kwam de rit naar Govert en Nel in Oud-Beijerland aan de orde, o.a. via wegen langs de oever van het water de Binnenmaas. Een pallet van gele,paarse en witte bloemen omzoomde de sloten langs de route, hetgeen een feestelijk tintje bracht.

Zoals altijd bij Govert en Nel, tractionkanjers van het eerste uur ,was het weer gezellig. De deelnemers lieten zich de uitgebreide gratis lunch op het zonovergoten terras goed smaken.  Een bloemetje voor Nel en Sonja voor gastvrijheid en inzet ontbrak dan ook niet.

Onze jongste deelnemer Jasper met tractionbloed in de genen kreeg ook aandacht. Met een merci, au revoir !,  a’ bientôt namen de deelnemers afscheid.

Dat bientôt was dan de rit op zaterdag 15 juni met start in Poortugaal naar Brabant voor lunch en later de bbq. Uw reizende reporter is dan net terug van bezoek aan de D-day festiviteiten in Normandie, waar de Tractions met kalkletters FFI niet zullen ontbreken en “Keep Them Rolling” van ons clublid Carel acte de presence zal geven.

Ron Fidder.

 

 

{gallery}2019/05-18{/gallery}