Stadsrit Rotterdam zondag 6 augustus 2017 afdeling Tanrdam.

Een stralende zon scheen op het complex van het Eendeei, de Vereniging Alternatieve Garage aan de Van Helmontstraat te Rotterdam waar de leden van de afdeling Tanrdam met enkele leden van de Afdeling Den Haag en Midden met 14 automobielen, waaronder een legerjeep, verzamelden voor de Stadsrit Rotterdam.

Na de koffie en thee met gebak hingen 32 personen aan de lippen van Paul Otto en Piet Vogel. Ze vertelden met enthousiasme over hun club waar zelfwerkzaamheid, onderlinge lessen en clubliefde de basis zijn voor het functioneren van hun Vereniging.  De bar met leslokaal, het magazijn , de werkplaats en verder stallingsruimte biedt de leden van het Ei alle ruimte om te sleutelen en zich te ontplooien in het onderhoud van de Eend.

Piet Vogel vertelde met verve over de historie van de Eend, waarna in 2 groepen een rondleiding volgde door diverse ruimten.

Nadat Paul en Piet hartelijk bedankt waren en een persoonlijke attentie kregen namens de Afdeling Tanrdam alsmede een donatie voor de clubkas gingen 12 automobielen, waaronder 2 Eenden, een DS en een Chevrolet op pad om de route te rijden. De “dare devils” oftewel “les courageux” namen de uitdaging aan.

Dat het bezoek aan het Ei in de smaak viel bleek wel omdat naderhand die dag regelmatig over Deux Chevaux gesproken werd terwijl het eigenlijk altijd over Tractions gaat .

Even leek het 2 dagen voordien dat de rit geen doorgang kon vinden i.v.m. de hernieuwde instelling van de Milieuzône in het centrum. Gelukkig waren weer de automobielen van 40 jaar en ouder uitgezonderd van de regel.

Via Delfshaven, het Centrum, het Noordereiland, Feijenoord,  de Laan op Zuid langs Hotel New York en Katendrecht ging de rit naar het Stoomschip De Rotterdam aan het 3e Katendrechtsehoofd.

Op de parkeerplaats namen de Tractions de “berenruggen”met een souplesse waar menig moderne auto niet aan kan tippen.

Een bezoek aan de Captainslounge met een gratis drankje van de sponsor Custom Company App en vertoeven op het Panoramadek was een goede onderbreking van de rit.

Het opstellen van de automobielen voor een “groeps”foto in het front van de boeg van de SS Rotterdam kostte enige moeite omdat de Tractions zo lang zijn en de kade zo kort is. Dit moest in 2 delen.

Via de Brielselaan ging de rit naar het ventilatiegebouw boven de tunnelingang; Charlois, de Dorpsweg en Oldegaarde met het Zuiderpark. De Groene Zoom en Molenvliet bracht de chauffeurs naar de binnenwegen van Rotterdam-Zuid en de aansluitende wegen in Barendrecht.

Aan de Veurdijk te Barendrecht kon geparkeerd worden bij de buren van Adri en Jolita Groeneveld.

Daar waren de rookwolken van de barbecue bij Huize Greenfields al te zien.

Onder het genot van druivesap en andere verfrischingen deden de ritters en passagiers zich tegoed aan allerlei bbq lekkernijen. Franse chansons als achtergrondmuziek en een late middagzon complenteerden het romantische plaatje.

Na het bedanken van het organisatiecomite voor die dag, Adri Jolita, Ron en Sonja keerden de tractionisten (en het comite’) met een fantastisch gevoel over de dag huischwaarts om voor donker thuis te zijn.